Mainos
Mainos

Enron ajautumassa konkurssiin

Yhdysvaltalainen maailmanlaajuinen energia-alan trading-yhtiö Enron on ajautumassa kohti konkurssia. Enron-yhtiön oli määrä fuusioitua pienemmän kilpailijansa, myös amerikkalaisen Dynegy-yhtiön kanssa, mutta Dynegy perui lähes 10 miljardin dollarin fuusiosuunnitelman.

Dynegy kertoi keskiviikkona suunnitelman kaatumisesta sen jälkeen, kun Enron oli ajautunut maksuvaikeuksiin. Enronin luotto luokiteltiin kahdessa yhtiössä roskaluotoiksi, ja sen vuoksi Enronin pitäisi maksaa välittömästi miljardien dollareiden velat. Yhtiöllä ei ole siihen todennäköisesti varaa.

Enronin pitäisi maksaa arvioiden mukaan lähes neljä miljardia dollaria välittömästi ja 16 miljardia saattaa tulla maksuun pikapuoliin. Enron on arvioitu Yhdysvaltain seitsemänneksi suurimmaksi yritykseksi.

Yhtiön osakkeiden kurssi laski Wall Streetillä keskiviikkona 81 prosenttia 61 senttiin. Vuosi sitten yhtiön osakkeen arvo oli vielä yli noin 90 dollaria. Yhtiötä uhkaa nyt jättimäinen lakisotku, sijoittajat syyttävät yhtiötä harhaanjohtavista tulostiedoista.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme