Mainos
Mainos

Enronin ex-johtaja muistamattomana

Selvitystilaan joutuneen amerikkalaisen energiajätti Enronin entinen toimitusjohtaja Jeff Skilling on vakuuttanut kongressin kuulusteluissa, että hän ei tiennyt mitään yhtiön talousongelmista.

Eilen illansuussa edustajainhuoneen komitean edessä todistanut Skilling vakuutti yhteystyöhaluaan sekä tietämättömyyttään yhtiön tappiosta ja hämäristä sopimuksista Enronin yhteistyökumppaneiden kanssa.
Syytösten mukaan Enron hautasi satoja miljoonia dollareita yhtiön tappioita yritysryppään muiden yhtiöiden taseisiin.
Skillingin mukaan hän ei kyennyt muistamaan, että hänen pitkäaikainen työtoverinsa ja ystävänsä, tuolloinen talousjohtaja Andrew Fastow oli kertonut kokouksessa yhtiön hallitukselle, että Skilling hyväksyy kaikki yhteistyökumppanuudet.
-Kuljin edestakaisin kokoukseen ja sieltä ulos. Minun ei tarvinnut hyväksyä noita liiketoimia, puolusteli Skilling.
Enronin uusi operatiivinen johtaja Jeffrey McMahon todisti puolestaan eilen, että hänet siirrettiin aikoinaan rahastonhoitajan tehtävästään pian sen jälkeen, kun hän oli valittanut Skillingille hämäristä yhteistyösopimuksista.
Neljä Enronin johtajaa kieltäytyi todistamasta kongressin komitean edessä eilen. Kieltäytyjien joukossa oli mm. yhtiön entinen talousjohtaja Andrew Fastow, jonka uskotaan suunnitelleen toimet, joiden avulla Enronin tappiota peiteltiin sijoittajilta. Fastowin sanotaan käärineen yhteistyösopimusten avulla noin 30 miljoonaa dollaria. Enronin kirjanpitäjäyhtiö Andersenin tilintarkastaja David Duncan kieltäytyi myös todistamasta.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme