Mainos
Mainos

Enronin ex-varapääjohtaja teki itsemurhan

Velkasaneeraukseen ajautuneen Enronin ex-varapääjohtaja J.Clifford Baxter on tehnyt itsemurhan. Enron on vahvistanut itsemurhan antamassaan lausunnossa.

Baxter löydettiin kuolleena autostaan Houstonin kaupungin läheisyydessä Texasissa tänä aamuna. Uutiskanava CNN:n mukaan autosta olisi löytynyt itsemurhaviesti. Baxter, 43, oli kuollut päähän osuneesta luodista.

Baxter erosi velkasaneeraukseen ajautuneesta yhtiöstä toukokuussa 2001 oltuaan kymmenen vuotta sen palveluksessa. Enron julkisti lyhyen tiedotteen, jossa pahoiteltiin Baxterin kuolemaa.

Yhdysvaltain oikeusministeriö sekä ainakin kymmenen kongressin komiteaa tutkii Enronin toimia ja sen romahtamisen syitä. Sekä yhtiön kirjanpitofirman Andersenin että Enronin johtohenkilöitä on haastettu todistamaan tutkimuksissa.

Yhtiön kirjanpitäjät hävittivät tuhansia tilinpäätöksiin liittyviä asiakirjoja, kun talousvaikeudet tulivat julki. Myös Enronin pääkonttorissa tuhottiin asiakirjoja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme