Mainos
Mainos

Ensi vuoden puun hinta - mitä häh?

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ja Metsäteollisuus esittävät julkisuuteen täysin vastakkaisia arvioita puukaupan tilanteesta ensi vuonna.

MTK:n mukaan puukauppa on pysähtynyt kuin seinään. Metsäteollisuuden tilastojen mukaan viime viikolla puukauppoja tehtiin yli miljoonan kuutiometrin vauhdilla. Tahti oli sama kuin lokakuussa.

Toissa vuonna hallitus helpotti puun myyntitulon verotusta vauhdittaakseen puukauppaa. Verohelpotus päättyy vuodenvaihteessa.

Tämän vuoksi puukauppoihin odotetaan ensi vuoden alkuun suvantovaihetta. Nyt käytävässä julkisessa kinassa on kyse siitä, millä hinnoilla kauppa ensi keväänä käynnistyy.

- Teollisuudessa luotetaan siihen, että kun kysyntä tulee alas niin se näkyy hinnoissa. Kun keväällä lähdetään käynnistämään puukauppaa, voidaan sanoa että nostetaan hintoja, MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme