Mainos
Mainos

Ensimmäiset sähköautot myyntiin elokuussa

Auton ostamista harkitsevien valikoima laajenee syksyllä, sillä ensimmäiset sähköautot tulevat pian myyntiin Suomessakin.

Think City -sähköauto on maailman ensimmäinen sarjavalmisteinen sähköauto, ja Uudessakaupungissa toimiva Valmet Automotive tuottaa niitä Euroopassa. Autot tulevat myyntiin tämän kuun aikana, mutta jakelu rajoittunee pääkaupunkiseutuun ainakin aluksi.

- Lähdemme liikkeelle muutamalla jälleenmyyntipisteellä ja todennäköisesti keskitymme alkuvaiheessa pääkaupunkiseudulle, sanoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Norjalaistaustainen yhtiö on parissa vuodessa uusiutunut ja laajentanut tuotantoaan. Porschen ilmoitettua yhteistyön päättymisestä vuoteen 2012 on uusia sopimuksia allekirjoitettu Think-sähköautojen lisäksi yhdysvaltalaisen hybridiurheiluauton, tanskalaisen sähkökäyttöisen golfajoneuvon valmistuksesta sekä kotimaisen tuotteen kehittämisestä.

Thinkien tuotanto Euroopan markkinoille siirtyi Norjasta Suomeen viime vuonna.

Hinta ei ole myyntiin tulevan sähköauton kilpailuvaltti, sillä Thinkistä saa pulittaa noin 40 000 euroa, jos ei valtio myönnä verohelpotuksia.

(MTV3)

Katso Jukka Painilaisen juttu Uudestakaupungista

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme