Mainos
Mainos

Enso rakentaa aaltopahvitehtaan Venäjälle

Enson tytäryhtiö Pakenso rakentaa aaltopahvitehtaan Venäjälle Moskovan talousalueelle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 200 miljoonaa markkaa. Tuotannon on tarkoitus käynnistyä runsaan vuoden kuluttua.

Tehdashanke liittyy Enson tämän ja ensi vuoden strategiseen investointiohjelmaan. Aaltopahvituotannon painopistealueiksi on yhtiössä määritelty Skandinavia, Itämeren maat ja Venäjä.

Moskovan tehtaaseen asennetaan uusi aaltopahvikone ja viisi jalostuslinjaa. 180 henkilöä työllistävä tehdas tuottaa täyteen kapasiteettiin päästessään vuodessa 90 miljoonaa neliömetriä aaltopahvia.

Tällä hetkellä aaltopahvin toimitukset Moskovan alueelle hoidetaan Suomesta. Alueen 165 miljoonan neliömetrin kokonaiskysynnästä Enson osuus on runsaat 10 prosenttia. Vuoteen 2002 mennessä Enso arvioi kysynnän kasvan 270 miljoonaan neliömetriin, ja yhtiö pyrkii nostamaan markkinaosuuttaan selvästi.

Enson aaltopahviliiketoimintaa hoitavalla Pakensolla on tällä hetkellä tuotantolaitoksia Suomessa, Ruotsissa, Latviassa ja Virossa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme