Mainos
Mainos

Enson ja Elopakin yhteistyö päättyy

EU hyväksyi tänään Enson ja Storan yhdistämisen yhtiöiden ehdottamilla pienehköillä muutoksilla. Kaikki muutokset koskevat nestepakkauskartonkeja, jossa uudella yhtiöllä on vahva asema Euroopassa. Yhtiö joutuu myymään nestepakkauksia valmistavan yksikön Lahdesta.

Pakettiin kuuluu myös Suomen ja Ruotsin hallitusten lupaus olla vastustamatta nestepakkauskartonkien tuonnin helpottamista muualta EU-maihin, jos sellaiseen ratkaisuun muuten päädytään. Ratkaisu lähtee siitä, että Enso luopuu yhteistyöstä pakkauksia valmistavan norjalaisen Elopakin kanssa. Enso on valmistanut Elopakille nestepakkauksia pitkäaikaisella sopimuksella Lahden tehtaillaan.

Ratkaisun mukaan Pure-Pak myydään Elopakille syyskuun loppuun mennessä. Liikevaihtoa siitä on kertynyt noin 220 miljoonaa markkaa. Työntekijöitä yrityksessä on noin 80 ja heidän kanssaan on aloitettu yt-neuvottelut. Uusi suomalais-ruotsalainen metsäyhtiö lupaa huolehtia, että mitään nestepakkauskartonkien ostajaa ei suosita hinnoittelussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme