Mainos
Mainos

Ensto vähentää lähes 140 työntekijää

Sähköistysjärjestelmiä valmistava Ensto vähentää 137 henkilöä. Irtisanottavista nelisenkymmentä on toimihenkilöitä ja loput työntekijöitä.

Vähennykset koskevat yhtiön kaikkia toimintoja lukuun ottamatta tuotekehitystä ja Suomen myyntiä. Lisäksi Enston muovikoteloiden valmistus on päätetty siirtää Porvoosta Viroon. Vähennykset toteutuvat vuoden loppuun mennessä.

Enston liikevaihto tammi-huhtikuussa oli viidenneksen pienempi kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana. Yhtiön mukaan toimet ovat seurausta heikentyneestä kysynnästä ja yhtiölle tärkeiden valuuttojen heikkenemisestä.

Porvoossa pääkonttoria pitävä Ensto kehittää ja valmistaa sähköjärjestelmiä ja -tarvikkeita. Vähennysten jälkeen Ensto työllistää Suomessa noin 450 henkeä. Ensto kuuluu EM Group -konserniin. Suomen yt-neuvottelut olivat osa koko konsernin laajuista säästöohjelmaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme