Mainos
Mainos

Entinen Skandia-johtaja tuomittiin vankeusrangaistukseen

Oikeuden mukaan ex-johtaja on käyttänyt luottamusasemaan törkeästi hyväkseen päättäessään omin luvin Skandian johdon bonusohjelmista.

Tukholman käräjäoikeus on tuominnut vakuutusyhtiö Skandian entisen toimitusjohtajan Lars-Erik Peterssonin kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus katsoi ratkaisussaan, että Petersson on käyttänyt luottamusasemaan törkeästi hyväkseen päättäessään omin luvin Skandian johdon bonusohjelmista. Petersson on Suomessa tunnettu Pohjola-kauppojen järjestelijänä ja TeliaSoneran fuusiosta.

Käräjäoikeuden mukaan Petersson hyötyi itse 156 miljoonaa kruunua, kun hän omavaltaisesti poisti ylärajan Sharetracker- ja Wealthbuilder-bonusohjelmista. Näistä kahdesta bonusohjelmasta on maksettu 3,5 miljardin kruunun bonukset Skandia-johtajille.

Käräjäoikeuden tuomio ei merkitse pistettä Skandian jo monta vuotta jatkuneelle skandaalien selvittämiselle. Peterssonin asianajaja ilmoitti tänään, että juttu viedään hovioikeuteen.

Syksyllä odotellaan välimiesoikeuden päätöstä kiistassa, jossa Skandia vaatii Peterssonilta 300 miljoonaa kruunua. Useita oikeusjuttuja on muhimassa myös muita Skandia-johtajia vastaan.

Skandia muistetaan Pohjola-kaupoista

Skandia-vuosinaan Petersson oli Ruotsin liikemaailman mahtavia ja hän istui lukuisien suuryritysten hallituksissa.

Vuonna 1999 hän oli järjestelemässä Suomen vakuutusmarkkinoita. Tuolloin Skandia nousi entisen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Pohjolan suurimmaksi osakkeenomistajaksi.

Saman vuoden lopulla Skandia myi Pohjola-omistuksensa yllättäen Pohjolan kilpailijalle Sammolle. Se oli temppu, josta Peterssonille vihoitellaan Suomessa vieläkin.

Kohta tämän operaation jälkeen Petersson nähtiin heiluttamassa Suomen ja Ruotsin lippuja, kun teleoperaattorit Telia ja Sonera yhdistettiin. Hän oli tuolloin Telian hallituksen puheenjohtaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme