Mainos
Mainos

Ericsson ja mikrosiruvalmistaja STM perustavat yhteisyrityksen

Ruotsalainen televerkkovalmistaja Ericsson ja italialais-ranskalainen mikrosiruvalmistaja STMicroelectronics yhdistävät mobiilisovelluksia ja -siruja valmistavat yksikkönsä.

Yhteisyritys palvelee matkapuhelinvalmistajia kuten Nokiaa, Samsungia ja Sony Ericssonia. STMicroelectronics on Nokian tärkeä sirutoimittaja.

Ericsson ja STMicroelectronics omistavat yhteisyrityksen puoliksi, ja sen liikevaihto on 2,4 miljardia euroa. Työntekijöitä on lähes 8000. Pääkonttori tulee Geneveen Sveitsiin.

Ericssonin toimitusjohtaja Carl-Henric Svanberg kehuu, että yhdistämällä kahden yrityksen vahvuudet ja täydentävät tuotteet, uuden yhtiön on mahdollista nousta maailman johtavaksi yritykseksi alallaan.

Nokia siirsi vuosi sitten mikrosirujensa kehittelyä STMicroelectronicsille. Sopimuksen myötä 200 Nokian työntekijää siirtyi STMicroelectronicsin palvelukseen Suomessa ja Britanniassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme