Mainos
Mainos

Ericsson ostaa enemmistön Marconista

Kauppa pitää sisällään Marconin telelaitetoiminnot ja kansainväliset palvelut. Ericsson yrittää kaupan avulla laajentaa osaamistaan kiinteissä verkoissa.

Ruotsalainen televerkkoyhtiö Ericsson ostaa valtaosan brittiläisestä laitevalmistajasta Marconista. Kauppahinta on noin 1,8 miljardia euroa, ja sillä Ericsson saa omistukseensa entisen kilpailijansa telelaitetoiminnot sekä kansainväliset palvelut.

Mobiiliverkkoihin keskittynyt Ericsson yrittää kaupan avulla laajentaa osaamistaan kiinteissä verkoissa. Lisäksi yhtiö arvioi kiinteiden ja mobiilien verkkojen lähentyvän toisiaan, kun muun muassa ip-teknologia yleistyy.

Marconi jatkaa kaupan jälkeen toimintaa Telent-nimellä lähinnä telepalvelujen tarjoajana. Marconi oli aiemmin Britannian johtava teleyhtiö, mutta sen nopea alamäki alkoi alkuvuonna, kun se menetti merkittävän tilauksen suurimmalta asiakkaaltaan British Telecomilta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme