Mainos
Mainos

Ericssonille merkittävä tilaus Hollantiin

Ericsson on ainoa 3G-yhteyksien toimittaja suurille hollantilaisoperaattoreille KPN:lle ja Telfortille.

Ruotsalainen matkapuhelinverkkovalmistaja Ericsson kertoo allekirjoittaneensa merkittävän kolmannen sukupolven verkkosopimuksen hollantilaisen operaattorin KPN:n kanssa.

Ericsson ei kertonut tiedotteessaan tilauksen arvoa, mutta KPN kuuluu Euroopan operaattoreiden raskassarjalaisiin. Tilauksen merkitystä lisää se, että Ericsson on ainoa 3G-yhteyksien toimittaja KPN:lle ja toiselle hollantilaisoperaattorille Telfortille. Tilaus on vielä alustava.

KPN:n ja Telfortin verkot ovat "perinteisiä" kolmannen sukupolven wcdma-verkkoja nopeampia "superverkkoja", jotka tunnetaan kirjainlyhenteellä hsdpa. Hsdpa-verkot tarjoavat laajakaistan, joka on yhtä nopea kuin nykyiset kiinteän verkon adsl-yhteydet.

KPN:n edustajan mukaan yhtiö valitsi Ericssonin, koska ruotsalaisyhtiö pystyy käynnistämään hsdpa-verkon ennen vuoden loppua.

Ericsson on maailman suurin matkapuhelinverkkojen valmistaja. Nokia on sen suurimpia kilpailijoita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme