Mainos
Mainos

Ericssonin myynti yhä pohjalukemissa

Ruotsalainen televiestintälaitteiden valmistaja Ericsson toisti tänään synkät ennusteensa alan lähitulevaisuudesta. Yhtiön mukaan sen päätuotteen matkapuhelinverkkojen myynti laskee tänä vuonna yli 15 prosenttia, koska velkaiset operaattorit ovat leikanneet investointejaan. Ericssonin julkaisema 234-sivuinen asiakirja oli viimeinen, jonka se antaa markkinoiden pureksittavaksi ennen torstaina alkavaa osakeantia.

Annin tarkoitus on tuottaa rahaa velkojen maksuun ja säästöohjelman läpiviemiseen.Yhtiö aikoo kerätä annin avulla lähes 3,2 miljardia euroa.

Tappiollisen Ericssonin luokitus on pudonnut roskalainaluokkaan. Yhtiön uudet ennusteet eivät tänään enää pudottaneet sen osakekurssia, vaan Ericssonin kurssi jopa hieman nousi Tukholman pörssissä. Analyytikkojen mukaan asiakirja ei sisältänyt varsinaisesti uutta tietoa yhtiön tilasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme