Mainos
Mainos

Erkki Liikanen: Korot pysyvät pitkään alhaalla

Rahamarkkinoiden ohjauskorot pysyvät Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen mukaan nykytasolla tai sitä alempana pidemmän aikaa.

Maailmantalouden kasvu on Liikasen mukaan jatkunut vaimeana, mutta talousnäkymien heikentyminen on pysähtynyt.

Suomen Pankin kansainvälisen talouden ennusteen mukaan maailmantalouden kasvu piristyy asteittain. Kasvu jatkuu eritahtisena ja jää hitaammaksi kuin kriisiä edeltävinä vuosina.

Palkansaajien tutkimuslaitos ja Danske Bank ovat myös tänään julkistaneet omat talousennusteensa. Danske Bank ennustaa, että Suomen talous kääntyy ensi vuonna 1,5 prosentin kasvuun maailmantalouden myönteisen kehityksen tukemana. Palkansaajien tutkimuslaitos ennustaa puolestaan, että Suomen talouskasvu nopeutuu viennin elpymisen vauhdittamana 2,1 prosenttiin ensi vuonna.

Danske Bankin pääekonomistin Pasi Kuoppamäen mukaan rakenteelliset uudistukset ja alhaiset palkankorotukset ovat pitkällä aikavälillä välttämättömiä, jotta kasvu vauhdittuisi ja julkinen talous tervehtyisi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme