Mainos
Mainos

Esko Aho: Telakkateollisuudesta tulossa talouden veturi – alalle syntyy lähivuosina jopa 30 000 työpaikkaa

Entinen pääministeri Esko Aho uskoo Suomen talouden saavan vielä merkittävää vetoapua Länsi-Suomen meriteollisuudesta. Aho toimii nykyään Venäjän kauppaa edistävän East Officen hallituksen puheenjohtajana.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Ahon mukaan telakkateollisuuden tilaukset tulevat nostamaan merkittävästi koko Suomen työllisyysastetta.

– Jos kaikki nyt kirjoissa olevat tilaukset toteutuvat, vuoteen 2025 mennessä syntyy 30 000 uutta työpaikkaa. Se on yli prosentti Suomen työvoimasta. Eli ei tarvita mitään poppakonsteja tai ihmeitä.

– Nyt pitää tehdä järjestelmällisesti töitä ja huolehtia siitä, parantunut kilpailukyky hyödynnetään tehokkaasti ja huolehtia, ettei sitä pilata – koska sen me aina osaamme.

Aho muistuttaa, että noususuhdanteessa talouden kehitystä koskevat arviot ovat yleensä liian varovaisia.

Aho muisteli Huomenta Suomi -ohjelmassa myös omaa pääministerikauttaan, jota leimasi talouden lama. Ahon mukaan myös silloin talouden nousua vauhditti telakkateollisuuden elpyminen.

– Silloin ja myös nyt avainasia on Suomen kilpailukyvyn parantuminen. Minun pääministerikaudella käännekohta oli kiirastorstai vuonna 1993, jolloin Masa-Yardsin telakka sai Abu Dhabista merkittävän tankkeritilauksen. Siinä on sen laman taitekohta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme