Mainos
Mainos

Esko Aho vaatii selvitystä Soneran kehityksestä

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho vaatii perusteellista selvitystä Soneran alamäkeen johtaneesta kehityksestä.

Aho sanoi Yleisradion aamutelevision haastattelussa tänään, että olisi kaikkien edun mukaista selvittää, mitä Sonerassa on viime aikoina tapahtunut.

-Soneran kohdalla on poikkeuksellisen paljon tapahtunut sellaista, joka on vaikuttanut kurssiin kielteisesti, Aho sanoo. Hänen mukaansa Sonerassa on tehty ilmiselviä virheitä sekä omistajapuolella että toimivassa johdossa.

-On paikallaan, että veronmaksajia edustavan eduskunnan puolella saadaan kunnollinen selvitys siitä, mitä Sonerassa tapahtui ja miksi. Myös vastuunkantajat täytyy selvittää, Aho perää. Aho pitää tärkeänä sitä, että uusi toimiva johto saa työrauhan. Niin ikään hän vaatii tukea Soneralle myös poliittiselta puolelta.

Heinonenkin kannattaa

Julkisuudessa Soneran tapahtumia on puitu jo varsin perusteellisesti pitkin kevättä ja kesää. Silti myös liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) sanoi tänään pitävänsä vielä laajempaa Sonera-selvitystä kannatettavana ajatuksena.

-Eduskunta saa luonnollisesti jokaisen selvityksen minkä se haluaa, se on ihan selvä asia. On ihan hyvä, että tämänkaltaista kokonaisuutta katsotaan, Heinonen sanoi. Ministerin mukaan liikenne- ja viestintäministeriössä on kesän aikana jo koottu omaa käyttöä varten paljon sen kaltaista materiaalia, josta selvityksessä voisi olla hyötyä.

Heinonen ei myöskään epäile, että Ahon esityksessä olisi kyse pelkästä poliittisten irtopisteiden keräilystä. -On ehkä ihan luonteeni mukaista, että uskon ihmisten yleensä toimivan hyvässä tarkoituksessa, Heinonen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme