Mainos
Mainos

Espanja ja Italia heittäytyivät hankaliksi EU:n huippukokouksessa

Kovien lainakorkojensa kanssa hikoilevat Italia ja Espanja ovat jarruttaneet etenemistä EU-huippukokouksen asialistalla, koska niiden toiveisiin nopeista toimista maiden rahoituksen helpottamiseksi ei olla vastattu.

Maat ovat eri kokouslähteiden mukaan jumiuttaneet kasvua ja työllisyyttä käsittelevän, ennalta kokouksen helpoimpana pidetyn osan muodollisen hyväksynnän.

Huippukokouksen puheenjohtaja, EU-presidentti Herman Van Rompuy kertoi kuitenkin lehdistölle ennen puolta yötä Suomen aikaa, että kasvupaketin olennaiset konkreettiset osat on hyväksytty.

Näitä ovat muun muassa Euroopan investointipankin pääoman kasvattaminen ja niin sanotut projektibondit, joilla on tarkoitus vauhdittaa ylikansallisia infrastruktuurihankkeita. Kasvupaketti on noin 120 miljardia euroa.

Italia on vaatinut, että euroalueen kriisirahastot alkaisivat ostaa suoraan korkeiden korkojen ahdistelemien maiden velkakirjoja. Espanja taas on toivonut, että sen pankkeja voitaisiin pääomittaa suoraan kriisirahastoista.

Suomen ja Saksan yhteisvastuun lisäämistä kammoksuva leiri vastustaa näitä ajatuksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme