Mainos
Mainos

ESS: Tällä "salmiakkialueella" asuntosi arvo säilyy

Asunnon sijainti vaikuttaa selvästi siihen, miten sen arvo säilyy tulevaisuudessa.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan hyvällä paikalla kasvukeskuksessa sijaitseva asunto, jonka lainaa on lyhennetty säännöllisesti, on hinnaltaan todennäköisesti positiivisen puolella.

Lehden haastatteleman Suomen hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtajan Ari Paunan mukaan tilanne on erittäin hyvä, jos asunnon perusremontit on tehty matalien korkojen aikaan.

Eteläisessä Suomessa on alue, jota Pauna kutsuu salmiakiksi. Sen kärkiä ovat Helsinki, Lahti, Tampere ja Hämeenlinna. Salmiakin sisällä asuntojen hinnat säilyvät.

Sen sijaan tappio voi olla kaksinkertainen, jos omistaa asunnon sellaiselta paikkakunnalta, joka on rakennemuutoksen kourissa. Tällaisia ovat esimerkiksi Oulu ja Salo. Tällöin lainan hinta nousee, mutta asunnon arvo hupenee.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan tulevaisuudessa Suomen kasvavat asuntomarkkinat rakentuvat pääkaupunkiseudulle ja kaavailtujen sote-alueiden keskuspaikkakuntien Helsingin, Turun, Tampereen, Kuopion ja Oulun ympärille. 

Ratkaisevaa on oman alueen tulevaisuudelle on, että alue pystyy tarjoamaan kaupunkimaisia palveluita ja kehitystä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme