Mainos
Mainos

ET: Uusiutuvan energian osuudeksi alle kolmannes

Suomen uusiutuvan energian tavoitteeksi on julkisuudessa esitetty jopa 40 osuutta. Energiateollisuuden mielestä maksumiehiksi joutuisivat asiakkaat tai veronmaksajat.

Uusiutuvan energian osuus Suomen energiantuotannosta on Energiateollisuuden mielestä mahdollista nostaa korkeintaan 28-29 prosenttiin vuonna 2020. Tämänkin tavoitteen saavuttaminen edellyttää ET:n mukaan tukitoimia tai ohjauskeinoja, joiden kustannustaso voi olla miljardiluokkaa.

Summan maksajia olisivat joko energia-asiakkaat tai veronmaksajat, totesi toimitusjohtaja Juha Naukkarinen Helsingissä esitellessään yhdistyksen näkemyksiä.

Energiateollisuus torjuu Suomelle EU:ssa kaavaillut rajut uusiutuvan energian osuuden lisäystavoitteet. Suomen tavoitteeksi on julkisuudessa esitetty jopa 35-40 prosentin osuutta. Nykyisin uusiutuvien osuus Suomen energiatuotannosta on neljännes eli unionin korkeimpia.

Jos uusiutuvan energian osuus energiantuotannosta nousisi ET:n toteuttamiskelpoisena pitämään osuuteen, se vastaisi yli 30 prosenttia energian loppukäytöstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme