Mainos
Mainos

Etelä-Aasian vapaakauppa-alue syntyi

Seitsemän Etelä-Aasian maan ulkoministerit ovat päässeet sopimukseen Etelä-Aasian vapaakauppa-alueen SAFTA:n luomisesta, Intian ulkoasiainsihteeri Shashank kertoi tänään Islamabadissa Pakistanissa.

Alueen ulkoministerit ovat kokoontuneet Islamabadiin Etelä-Aasian maiden alueellisen yhteistyöjärjestön SAARC:in ulkoministerikokoukseen. Kokouksessa keskustellaan myös uusista toimenpiteistä terrorismia vastaan ja köyhyyden lievittämisestä maailman köyhimpiin kuuluvalla alueella.

Musharraf ja Vajpayee tapaavat kahden kesken?

SAARC-maiden eli Intian, Pakistanin, Bangladeshin, Bhutanin, Malediivien, Nepalin ja Sri Lankan ulkoministerien kokouksella valmistellaan samalla myös ylihuomenna Islamabadissa alkavaa SAARC-maiden päämiesten kolmipäiväistä huippukokousta.

Erityisen mielenkiintoiseksi huippukokouksen tekee se, että se on ensimmäinen Intian pääministerin Atal Behari Vajpayeen ja Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin välinen tapaaminen vuoden 2002 sodanuhan jälkeen.

Kahdenvälisten asioiden käsittely SAARC:in kokouksissa on kielletty, mutta Intian ulkoministerin Yashwant Sinhan mukaan maiden johtajat saattavat käydä myös kahdenkeskisiä keskusteluja SAARC:in kokouksen ulkopuolella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme