Mainos
Mainos

Etelä-Hämeen yrityselämä viriää

Eteläisen Hämeen yritykset investoivat ja lisäsivät työpaikkoja viime vuonna enemmän kuin oli odotettu. Hämeen TE-keskuksen yritysosaston päällikkö Harri Sjelvgrén uskoo kasvun jatkuvan voimakkaana.

Hämeen TE-keskuksen alueella jaettiin viime vuonna yritystukia 50 miljoonaa markkaa. Rahoista jo 88 prosenttia oli EU-sidonnaisia. Tuesta pääsi osalliseksi 179 yritystä 2-alueen kunnissa ja 47 saajaa 5-alueella. Suurimman tuen saivat Eimo Oy sekä Lounais-Hämeen Jätehuollon energiahanke.

Tuet synnyttivät yli 760 työpaikkaa, kun ktm:n piiri oli etukäteen pitänyt 500 työpaikan tavoitetta haastavana. Osastopäällikkö Sjelvgrénin mukaan suurin ongelma Etelä-Hämeessä on nyt pula ammattitaitoisesta työvoimasta.

Yrityselämän vireytymiseen viittaa sekin, että ktm:n koulutusrahoja käytettiin Etelä-Hämeessä 1997 huomattavasti enemmän kuin edellisvuonna. Lahdessa on perusteilla yrityshautomo. Sellaisen tarvetta selvitettiin viime vuonna myös Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme