Mainos
Mainos

Etelä-Karjalan hotellipomo kummissaan: Yhtään venäläistä ei yöpynyt viime yönä

Se, miten itäisen Suomen hotellialalla sujuu, on helposti tarkastettavissa venäläisten yöpyjien määrää vertailemalla. Viime yöltä Etelä-Karjalan Sokos Hotel Lappeen suunnalta oli kurjaa kerrottavaa.

– Viime yönä meillä ei asunut yhtään venäläistä, kun vuosi sitten heitä oli sentään 40, kertoi MTV:n Huomenta Suomessa puhelimitse haastateltu Etelä-Karjalan osuuskaupan majoitus- ja ravitsemuskaupan johtaja Pertti Timonen.

Venäläismatkailijoiden määrä on laskenut tasaisesti loppuvuonna. Venäläisten hotelliasiakkaiden osuus on puolittunut vuoden takaisesta 30 prosentista.

Timosen mukaan osuuskauppa ei venäläiskatoon kaadu, mutta pienemmillä yrityksillä happi on loppumassa.

– Meillä on eri tilanne kuin niillä yrityksillä, jotka ovat kohdentaneet koko toimintansa venäläisille, koska päämarkkinamme on kuitenkin 95-prosenttisesti suomalaisia.

Huomenta Suomessa vieraillut East Officen toimitusjohtaja Raimo Valo muistuttaa, että venäläisillä on huolia asumisesta kotimaassaankin, sillä asuntolainoista osa sidottu valuutan arvoon. Näin ollen lainasumma on viime viikkoina kaksinkertaistunut.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot