Mainos
Mainos

Etelä-Korea harkitsee IMF:n hätälainaa

Etelä-Korean keskuspankki on kallistumassa siihen suuntaan, että maan tulisi hakea kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n erityislainaa talousongelmiensa korjaamiseen, väitti Yonhap-televisioasema tänään. Keskuspankin edustajat eivät kuitenkaan kommentoineet väitettä.

Tähän asti Etelä-Korean valtiovarainministeriö on ollut jyrkästi sillä kannalla, että lainan hakeminen IMF:ltä ei tule kysymykseen. Etelä-Korean valuutan wonin kurssi laski tänään jyrkästi jo toista päivää. Eilen keskuspankki oli luopunut puolustamasta wonia dollaria vastaan sanoen, että "spekulatiiviset voimat" olivat liian vahvoja.

Hallituksen odotetaan huomenna julkistavan pitkään odotetun talouspaketin, jolla levottomia valuutta- ja osakemarkkinoita koetetaan tasapainottaa. Yonhap-television mukaan valtiovarainministeri Kang Kyung-Shik ilmoittaisi samassa yhteydessä erostaan, mutta ministeriö ei ole vahvistanut väitettä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme