Mainos
Mainos

Eteläafrikkalaisyhtiö sulkee 109-vuotiaan paperitehtaan Lohjalla – 150 irtisanotaan?

Eteläafrikkalainen metsäteollisuusyhtiö Mondi aikoo sulkea Lohjan paperitehtaan. Tehtaalta irtisanotaan noin 150 vakituista työntekijää, jos yhtiö päättää sulkea tehtaan, Mondi kertoo tiedotteessaan.

Mondi päätti jo viime syksynä lopettaa toisen kahdesta paperikoneestaan kesäkuun loppuun mennessä. Nyt vuorossa on toinen kone, joka suljettaisiin niin ikään kesäkuussa. Jälkikäsittelytoiminnot loppuisivat syyskuussa.

Irtisanottaviin 150 työntekijään sisältyy molempien koneiden henkilöstö. Yt-neuvottelut alkoivat eilen. Ammattiliitto Pro tiedotti yt-neuvottelujen alkamisesta eilisiltana.

Ykköskoneen henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut käytiin viime syksynä.

Lohjan tehtaalla valmistetaan erikoispapereita muun muassa elintarvike- ja lääkepakkauksia varten. Valikoimassa on myös hygieniapapereita, voimapapereita ja irrokepapereita.

Mondi osti Lohjan tehtaan vuonna 2008 Loparexilta. Loparex puolestaan hankki tehtaan UPM:ltä vuonna 2005. Tehtaan historia ulottuu vuoteen 1906.

Suljettavat paperikoneet ovat valmistuneet vuosina 1938 ja 1957.

Mondi toimii yli 30 maassa. Yhtiö työllistää noin 25 000 ihmistä. Liikevaihto oli viime vuonna 6,4 miljardia euroa, eli yhtiö on liikevaihdoltaan reippaasti suurempi kuin Metsä Group mutta selvästi pienempi kuin UPM tai Stora Enso.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme