Mainos
Mainos

Etla: EMU-kriteerit eivät täyttyne

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos arvioi, että Suomen julkisen talouden vaje jää ensi vuonna hieman liian suureksi täyttääkseen EMU-kriteerit. Etlassa uskotaan, että kriteeriä voidaan kuitenkin tulkita väljästi ja Suomikin voisi liittyä Euroopan talous- ja rahaliittoon. Ruotsi ei näillä näkymin olisi mukana ensimmäisten joukossa.

Etlan arvioi tänään julkistettavassa pitkän ajan talousennusteessaan, ettei Suomi saa ajoissa kiristettyä julkista talouttaan EMU-vaatimusten mukaiseksi.

Etlan arvion mukaan vaje on ensi vuonna 3,2 prosenttia eli se ylittäisi niukasti Euroopan talous- ja rahaliitton pääsyvaatimuksen olevan kolmen prosentin rajan.

Etlan käsityksen mukaan pieni lipsuminen kriteereistä ei kuitenkaan käytännössä estä Suomen siirtymistä yhteiseen rahaan ensimmäisten Euroopan maiden joukossa.

Budjettivajeiden leikaamista vaikeuttaa se, että koko Euroopan ja myös Suomen pitkän aikavälin kasvunäkymät ovat viime vuodesta heikentyneet.
(MTV3/Huomenta Suomi)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme