Mainos
Mainos

Etla ennustaa 3,5 prosentin talouskasvua ensi vuodelle

Etla ei usko kuitenkaan, että talous ylikuumenee

Suomen kokonaistuotanto kasvaa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen mukaan tänä vuonna 4,5 prosenttia ja ensi vuonna 3,5 prosenttia. Inflaation laitos ennustaa pysyvän hallinnassa.

Työttömyyden Etla ennustaa alenevan prosenttiyksiköllä molempina vuosina ja arvioi ensi vuoden työttömyysprosentiksi 13,7 prosenttia. Työllisyyttä lisäävät eniten rakentaminen ja yksityinen palvelusektori.

Etlan mukaan Suomen kansantaloudessa ei ole vielä ylikuumenemisen merkkejä, vaikka rakentaminen on kasvukeskuksissa ollut vilkasta ja ammattitaitoisesta työvoimasta ja rakennustarvikkeista on ollut pulaa. Etla varoittaakin koko rakentamisen paniikkijarrutuksesta, vaikka julkista rakentamista onkin syytä lykätä kasvukeskuksissa. Myös korjausrakentamisen tukeen Etla ehdottaa asteittaista vähennystä.

Etlan mukaan kuluttajahinnat nousevat Suomessa tänä vuonna prosentin ja ensi vuonna 1,7 prosenttia edellyttäen että sopimuspalkkojen nousu jää noin kahteen prosenttiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme