Mainos
Mainos

Etla: Pakkoposti maksaa Itellalle kymmeniä miljoonia

Postin jakaminen pysynee jatkossakin kannattamattomana Itellalle. 

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan selvityksen mukaan postinjakelua koskeva yleispalveluvelvoite maksaa Itellalle 76 miljoonaa euroa vuodessa.

Yleispalveluvelvoite tarkoittaa käytännössä sitä, että postiyhtiön on taattava tiheät ja joutuisat postipalvelut ympäri maan.

Etla tutki yleispalveluvelvoitteen vaikutusta Itellalle vuosina 2005-2012. Etla arvioi, ettei nykymallinen yleispalveluvelvoitteen mukainen postipalvelu ole tulevaisuudessakaan kannattavaa liiketoimintaa.

Etla selvitti myös postitoiminnan kehitysnäkymiä vuoteen 2020 mennessä. Kirjepostin ja lehtien jakelumäärän ennakoidaan vähenevän edelleen.

Kannattavuus ei ole paranemassa, koska postin määrä vähenee eikä kuljetuskustannusten kasvua voida siirtää postilähetysten hintoihin.

Tutkimukset tilasi Itella.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot