Mainos
Mainos

Etlan Ali-Yrkkö: Nokia voi valmistaa puhelimia, kunhan niissä ei lue Nokia

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etla) tutkimusjohtaja Jyrki Ali-Yrkkö piti Nokian ja Windowsin kaupassa mielenkiintoisena sitä, miten brändin käyttöä rajoitetaan.

– Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Nokia ei saa käyttää Nokia-brändiä puhelimissa. Kilpailukielto ei koske yritystä eli Nokia voisi tuottaa vaikka huomenna puhelimia millä tahansa brändillä kunhan niissä ei käytetä Nokia-sanaa.

Rajoituksia esiintyy myös toiseen suuntaan.

– Microsoft saa puolestaan käyttää tietojeni mukaan Nokian brändiä vain alemman hintaluokan ja Asha-puhelimissa. Ei älypuhelimissa.

Nokia vakuutti tänään, että sen pääkonttori säilyy jatkossakin Suomessa. Näille puheille Ali-Yrkkö ei anna paljon arvoa.

– Asiathan tuppaavat muuttumaan. Jos katsoo it-alan erilaisia sanomisia ja niiden toteutumista viimeisen kolmen vuoden aikana, joskus ne pitävät paikkansa ja toisinaan ei. Itse en pistä niille hirveästi arvoa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme