Mainos
Mainos

Etlan raportti: Suomessa pitäisi tehdä enemmän töitä

Antti Kauhanen ja Esa Vihriälä Elinkeinoelämän tutkimuslaitokselta (Etla) linjaavat torstaina julkaistussa raportissa, että työn määrän lisääminen on Suomen nykytilanteessa hyödyllistä ja työvoimankustannusten alentaminen on perusteltua.

Raportin tekijöiden mukaan työn jakamisen idea ei toimi.

Etlan Esa Vihriälän ja Antti Kauhasen mukaan Suomen työttömyysongelma johtuu siitä, että työllistäminen ei ole yrityksille riittävän kannattavaa. Osaksi kyse on myös työvoiman kysynnän tilapäisestä vähyydestä suhteessa tarjontaan.

Ongelmaa helpottaisi heidän mielestään työvoimakustannusten alentaminen. Myös paikallisen sopimisen edistäminen on tekijöiden mukaan keskeistä työttömyysongelman ratkaisemisessa.

Heidän mukaansa nyt työtä tekevien pitäisi tehdä enemmän töitä. Vihriälän ja Kauhasen mukaan työajan pidennys alentaa pitkällä aikavälillä työttömyyttä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot