Mainos
Mainos

EU hyväksymässä lentokonefuusion

EU:n komission uskotaan hyväksyvän kahden amerikkalaisen lentokoneenvalmistajan, Boeingin ja McDonnell-Douglasin, yhtymissuunnitelman, kertoivat EU-lähteet. Tällä vältyttäisiin kalliilta kauppasodalta Yhdysvaltain ja Euroopan välillä.

Eurooppalaislähteiden mukaan Boeing tarjoutui eilisiltana luopumaan sopimuksista, jotka se on solminut kolmen suuren amerikkalaisen lentoyhtiön kanssa. Lentoyhtiöt ovat sitoutuneet ostamaan 20 vuoden ajan vain Boeingin koneita.

Boeingin ja McDonnell-Douglasin yhdistyminen pakottaisi EU:n mukaan eurooppalaisen Airbus-yhtiön luopumaan suurten matkustajakoneiden valmistuksesta.

Myös Finnair hyväksyy fuusion

Finnair on tyytyväinen lentokonejättien yhdistymiseen. Tiedotusjohtaja Usko Määttä sanoi MTV3:n uutisille, että yhdistyminen takaa Finnairille jatkossakin varaosapalvelun. Määtän mukaan yhdistyminen ei muuta millään tavalla alan kilpailutilannetta, koska Boeingilla on ollut hallitseva markkina-asema.
(STT-AFP-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme