Mainos
Mainos

EU-komissio ei aseta Suomea tarkkailuun

EU-komissio ei aseta Suomea liiallisen alijäämän menettelyyn.

Komission uuden arvion mukaan Suomen julkisen talouden alijäämä olisi ensi vuonna alle kolme prosenttia bruttokansantuotteesta eli EU-sääntöjen rajoissa.

Komissio varoitti Suomea viime kuussa, sillä alijäämän katsottiin tuolloin ylittävän kolmen prosentin rajan useana vuotena peräkkäin. Komissio on arvioinut tilannetta uudelleen Suomen hallitusohjelman pohjalta.

– Hallitusohjelman toimenpiteiden valossa näyttää siltä, että alijäämä ensi vuonna olisi alle kolme prosenttia. Se riittää siihen, että komissio ei suosittele liiallisen alijäämän menettelyn avaamista Suomelle, sanoo EU-lähde STT:lle.

Liiallisen alijäämän menettely olisi tarkoittanut komission tiukempaa valvontaa ja viime kädessä sanktioita. Niitä ei ole määrätty vielä yhdellekään EU-maalle.

EU-lähteen mukaan komissio otti arviossaan huomioon myös Suomen hallituksen päätöksen lykätä ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistamista. Uudistuksella on pyritty hakemaan noin 200 miljoonan euron säästöjä.

Yhteiskuntasopimuksen mahdollinen lykkäys ei vaikuta ensi vuotta koskevaan arvioon, sillä sen budjettivaikutukset olisivat joka tapauksessa nähtävissä vasta myöhemmin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme