Mainos
Mainos

EU-komissio piristäisi taloutta alv-leikkauksilla

EU-komissio aikoo tänään esitellä keinoja Euroopan taantuneen talouden piristämiseksi. Uutistoimisto Reuters kertoo elvytyspaketin sisältävän ehdotuksia arvonlisäveroleikkauksista ja Euroopan keskuspankin korkokannan alentamisesta.

Reutersin tiedot perustuvat asiakirjaluonnokseen, jonka se on saanut käsiinsä. Luonnoksessa ei kerrota suunnitelman tarkkoja kustannuksia.

Britannia on jo ilmoittanut laskevansa arvonlisäveroaan, mutta Ranska ja Saksa eivät ole innostuneet asiasta. Myös valtiovarainministeri Jyrki Katainen suhtautui viime viikolla varauksellisesti arvonlisäveron laskuun ja piti tuloverotuksen alentamista parempana elvytyskeinona.

Koska EU:lla ei ole juurikaan omia varoja talouden elvyttämiseksi, on komission elvytyspaketti lähinnä suosituslista keinoista, joita jäsenmaat voivat toteuttaa taantumasta pääsemiseksi.

EU-maiden valtionpäämiehet keskustelevat elvytyspaketista joulukuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme