Mainos
Mainos

EU-komissio: Suomen kiristettävä tahtia työurien pidennyksessä

EU-komission mukaan Suomen pitää kiristää tahtia työurien pidentämisessä. Hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat uudistuksia jo tehneet, mutta ne eivät riitä.

Komissio kehottaa Suomea edelleen pohtimaan vanhuuseläkeiän selkeämpää sitomista nousevaan eliniän odotteeseen.

Talousnäkymiin pohjautuvissa komission maakohtaisissa suosituksissa todetaan, että ikääntyminen uhkaa Suomen talouden tasapainoa pitkällä aikavälillä nousevina menoina ja kutistuvina tuloina. Eläke- ja hoitokulujen nousu yhtä aikaa pienenevän talouskasvupotentiaalin kanssa on kestämätön yhtälö.

Suomen todetaan tarvitsevan myös innovaatioihin pohjautuvia kansainvälistyviä kasvuyrityksiä, jotka kasvattaisivat vientiä erityisesti kehittyville markkinoille.

Kotimaassa kilpailua pitäisi edistää palvelualoilla ja aivan erityisesti ruokakaupassa, jonka komissio toteaa olevan Suomessa poikkeuksellisen keskittynyttä.

Komission mukaan hallitus on jo tehnyt paljon lyhyen aikavälin tasapainon hyväksi ja velan vähentämiseksi. Kiitosta saavat esimerkiksi arvonlisäveron ja pääomaveron kiristykset.

(MTV3 - STT)

Katso Leea Ollikaisen juttu (Kymmenen uutiset 30.5.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme