Mainos
Mainos

EU-komissio: Viro täyttämässä euron kriteerit

Viro on täyttämässä euroon siirtymiseen vaadittavat kriteerit. EU-komissio arvioi, että inflaatio ja maan julkisen talouden alijäämä pysyvät unionin edellyttämissä rajoissa tänä ja ensi vuonna.

Yhteisvaluuttaan siirtyminen edellyttää, että Viro osoittaa olevansa eurokelpoinen kestävällä tavalla. Maassa on käyty läpi tiukka säästökuuri, jolla julkisen talouden alijäämä painettiin viime vuonna 1,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Viron pääministeri Andrus Ansip arvioi viime kuussa Suomen-vierailullaan, että Viro siirtyy euron käyttöön jo ensi vuoden alusta. Hän totesi tuolloin Viron täyttävän kaikki Maastrichtin sopimuksen kriteerit.

EU-komission ja Euroopan keskuspankin on määrä antaa lausuntonsa Viron eurokelpoisuudesta myöhemmin tässä kuussa. Jos kanta on myönteinen, poliittinen päätös asiasta tehdään EU:n huippukokouksessa kesäkuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme