Mainos
Mainos

EU-lähde: Arthur Andersen uskotuksi mieheksi Kesko-Tuko-kauppaan

EU-lähteiden mukaan kansainvälinen tilintarkastus- ja konsulttiyritys Arthur Andersen valvoo, että Kesko myy Tukon EU:n komission vaatimalla tavalla.

EU-lähteet kertoivat keskiviikkona, että kilpailukomissaari Karel van Miert hyväksyy pian Keskon ehdotuksen nk. uskotusta miehestä Kesko-Tuko-kaupassa. Lähteet vahvistivat samalla, että tehtävä annetaan Arthur Andersenille. Komissio antanee virallisen hyväksyntänsä asialle jo huomenna.

Arthur Andersen on maailman suurin tilintarkastus- ja konsulttiyritys. Sillä on toimistoja 78 maassa. Keskon ehdotus uskotusta miehestä oli valmis jo kuukausi sitten, kun komissio päätti, että Keskon on myytävä Tukon päivittäistavarakauppatoiminnot palauttaakseen kilpailutilanteen suomalaisilla markkinoilla.

Keskon pääjohtaja Eero Kinnunen sanoi tuolloin - 19. helmikuuta - odottavansa, että EU-komissio hyväksyy ehdotuksen jo samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä. Käytännössä päätöksenteko on komissiossa kestänyt yli kuukauden.

Kesko on jo myynyt Tukon päivittäistavarakaupan osat Anttilaa lukuunottamatta. Myyntisopimukseen sisällytetyn ehdon mukaan komission on hyväksyttävä kauppa viimeistään 30. huhtikuuta 1997.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme