Mainos
Mainos

EU:lta vihreää valoa SAS:in laajentumishankkeelle

Lentoyhtiö SAS on saanut EU:n komissiolta luvan ostaa Espanjan toiseksi suurimman lentoyhtiön Spanairin osake-enemmistön.

EU:n komissio on hyväksynyt SAS:n suunnitelman hankkia Espanjan toiseksi suurin lentoyhtiö Spanair yksinomaiseen määräysvaltaansa. Komission mukaan kauppa ei aiheuta kilpailuongelmia.

Espanjan toiseksi suurimmalla lentoyhtiöllä Spanairilla on säännöllisiä vuoroja pääasiassa Espanjan sisäisessä liikenteessä ja Kanariansaarilla, mutta se liikennöi myös Espanjan ja muun Euroopan sekä Keski-Amerikan kohteiden välillä. Lisäksi se mm. harjoittaa tilausliikennettä lähinnä Suomen ja Espanjan välisillä reiteillä.

SAS ilmoitti marraskuussa kasvattavansa osuuttaan Spanairista 74 prosenttiin aikaisemmasta 49 prosentista. Tätä ennen espanjalainen Teinver S.A. omisti yhtiöstä 51 prosenttia.

SAS:llä ja Spanairilla on vain yksi yhteinen suora lento: yhtiöt tarjoavat yhteistunnuksella yhden päivittäisen yhteyden Madridin ja Kööpenhaminan välillä. Tällä reitillä on kuitenkin myös muita kilpailijoita eikä SAS:n määräysvalta Spanairissa aiheuta minkäänlaista riskiä määräävän markkina-aseman muodostumisesta, komissio arvioi.

SAS on kahdeksanneksi suurin lentoyhtiö Euroopan matkustajaliikenteessä. Sillä on käytössään noin 190 lentokonetta. Spanairilla on koneita noin 50.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme