Mainos
Mainos

EU moittii Suomea kilpailun puutteesta

EU:n komission mukaan Suomen muuta Euroopan unionin tasoa korkeammat hinnat johtuvat osin kilpailun puutteesta. Kilpailua pitäisi komission mukaan edistää erityisesti tiedotusvälineiden, pakkausteollisuuden ja kierrätyksen osalta.

Raportin mukaan Suomen hintataso on 17 prosenttia korkeampi kuin jäsenmaiden keskiarvo. Myös julkisten palveluiden kilpailu on rajoitettua. Komissio kiinnittää huomiota julkisten tarjouskilpailujen alhaiseen määrään, vaikka Suomen todetaankin pyrkineen edistämään kilpailua viime vuonna. Tiedot ilmenevät jäsenmaita koskevista arvioista, jotka sisältyvät EU:n talouspolitiikan laajoihin suuntaviivoihin.

Myös muita perinteisiä selityksiä löydetään Suomen kalleuteen. Kilpailun puutteen lisäksi taustalla on komission mukaan ovat korkea elintaso ja verotus sekä syrjäinen sijainti.

Suomen korkea hintataso on tullut esille aiemmin myös OECD:n ostovoiman vertailussa ja Eurostatin tilastoissa. Maailman kalleimmat maat ovat yhä Japani, Norja ja Sveitsi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot