Mainos
Mainos

EU:n ja USA:n vapaa kauppa toisi töitä sadoille tuhansille – Ranska vastustaa

EU-maiden kauppaministerit pohtivat Luxemburgissa vapaakauppaneuvottelujen aloittamista Yhdysvaltojen kanssa.

Neuvottelujen aloittamisen tiellä on toistaiseksi Ranska, joka haluaisi jättää audiovisuaalisen kulttuuriteollisuuden kokonaan pois neuvottelujen piiristä. Omaa elokuva- ja viihdeteollisuuttaan suojelevalle Ranskalle eivät ole riittäneet vakuuttelut siitä, että eurooppalaisiin kiintiö- tai tukijärjestelmiin ei kosketa.

Vapaakauppasopimus olisi toteutuessaan taloudellisesti hyvin merkittävä sekä EU:lle että Yhdysvalloille. EU-komissio on arvioinut unionin viennin Yhdysvaltoihin kasvavan jopa 28 prosentilla, mikä toisi Eurooppaan satojatuhansia uusia työpaikkoja.

Jos EU-maat pääsevät sopuun neuvottelujen aloittamisesta, niissä otettaisiin ensi askelia jo kesän aikana. Prosessista odotetaan kuitenkin hyvin pitkää, sillä EU-komission tavoittelemaa kahden vuoden neuvotteluaikaa pidetään yleisesti hyvin tiukkana aikatauluna.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme