Mainos
Mainos

EU:n komissio ehdottanee: 11 maata Emuun

EU:n komissio ehdottanee huomenna, että talous- ja rahaliitto Emu aloittaa 11 maan voimin. Se merkitsee, että kaikki Emuun heti ensi vuoden alusta haluavat maat pääsevät mukaan.

Kreikka suunnittelee tulevansa mukaan vuonna 2001, mutta Britannia, Tanska ja Ruotsi aikovat toistaiseksi pysytellä Emun ulkopuolella. EU:n komissio hyväksyy suosituksen viikkokokouksessaan Brysselissä. Samalla komissio antaa 200-sivuisen selvityksensä siitä, kuinka hyvin EU-maat ovat täyttäneet Emun vaatimukset. Selvitykset ovat saatavilla huomenna kaikilla 11 virallisella EU-kielellä.

Italialainen Il Sole 24 Ore -lehti kertoi jo tänään komission Italiaa koskevasta suosituksesta. Lehden mukaan Italia kelpaa Emuun huolimatta maan suuresta valtionvelasta ja siitä, ettei liira ole ollut kahta vuotta mukana Euroopan valuuttakurssijärjestelmässä Ermissä. Erm-kohta soveltunee myös Suomeen, joka Italian tavoin liittyi valuuttakurssijärjestelmään vasta syksyllä 1996.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme