Mainos
Mainos

EU:n komissio ei hyväksyne Kesko-Tuko -kauppaa

EU:n komissio ei tule hyväksymään Keskon ja Tukon kaavailtua fuusiota, kertoi eräs komission virkamies tänään STT:lle. Virkamies, joka halusi pysyä nimettömänä, kertoi, että komission ja Keskon väliset neuvottelut asiasta ovat päättyneet.

Komission selvitysmiehet ovat jo jättäneet raporttinsa kilpailuasioista vastaavalle komissaarille Karel van Miertille, joka puolestaan esittelee asian komissiolle. Komissio päättänee asiasta viikkokokouksessaan ensi keskiviikkona.

Se katsoo kaupan olevan nykymuodossaan ristiriidassa unionin kilpailusäännösten kanssa. Toisen lähteen mukaan fuusio saatetaan hyväksyä myöhemmin, jos Kesko ryhtyy toimiin, joilla se purkaisi liian hallitsevaa markkina-asemaansa.

Kesko on aiemmin ilmoittanut olevansa valmis myymään TukoSpar-yksikön, mutta se ei ole tyydyttänyt komissiota. Komissio on estänyt vain viisi yritysfuusiota vuodesta 1990, kun nykyiset säännökset tulivat voimaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme