Mainos
Mainos

EU:n komitea hyväksyi Boeing-MCDonnell-Douglas-kaupan

Euroopan unionin neuvoa-antava kilpailukomitea hyväksyi tänään suurella ääntenenemmistöllä amerikkalaisten lentokonevalmistajien Boeingin ja McDonnell-Douglasin yhdistymisen.

Euroopan komissio oli jo toissapäivänä hyväksynyt kaupan periaatteessa ja hyväksyy sen ensi viikolla lopullisesti komission suosituksen nojalla. Vain yksi jäsenmaa, Ranskan, vastusti kaupan hyväksymistä. Ranskan edustajan mukaan asian ratkaisemiseksi ei ole riittävästi tietoja.

Ranskan pääministeri Lionel Jospin oli jo aiemmin tänään varoittanut, että amerikkalaisilta lentokonetehtailta keskiviikkona saadut myönnytykset vaativat vielä "tarkastelua". Boeing suostui perumaan sopimukset, joilla kolme suurta amerikkalaista lentoyhtiötä sitoutui ostamaan 20 vuoden ajan vain Boeingin koneita.

Fuusion eurooppalaisten vastustajien mukaan yhdistyminen antaisi Boeingille ja McDonnell-Douglasille niin vahvan markkina-aseman, että eurooppalainen Airbus-lentokoneyhtiö joutuisi luopumaan suurimpien matkustajakoneiden valmistuksesta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme