Mainos
Mainos

EU:n parlamentti hyväksyy rehusilakan pyynnin Itämerestä

EU:n parlamentti on hyväksynyt lausunnon, joka puoltaa rehusilakan pyynnin jatkamista Itämerestä. Parlamentin kanta tarvitaan, jotta EU:n ministerineuvosto voisi virallisesti hyväksyä asetuksen, joka turvaa Suomen ja Ruotsin rehusilakanpyynnin. Asetus hyväksyttäneen ilman keskustelua jossakin ministerineuvoston kokouksessa myöhemmin kesällä.

Päätöksellä on suuri merkitys Suomen kalastukselle, koska 70 prosenttia vuotuisesta 95 000 tonnin silakkasaaliista käytetään turkiseläinten rehuksi.

EU:n parlamentin enemmistö toivoi äänestyksessä, että silakka-asetus otetaan uuteen tarkasteluun vuonna 2003. Parlamentin toivomuksella ei ole kuitenkaan juridista merkitystä.

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä oli jo keväällä hyvin tyytyväinen siihen, että EU-maat pääsivät poliittiseen yksimielisyyteen silakanpyynnistä. Hän totesi, että yksi EU:n ja Suomen vakavimmista kalastuskysymyksistä oli ratkaistu.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme