Mainos
Mainos

EU:n rautatiet avataan asteittain kilpailulle

Euroopan unionin liikenneministerit ovat sopineet viime yönä rautateiden asteittaisesta avaamisesta kilpailulle. Asiasta löytyi Olli-Pekka Heinosen johdolla tuntien neuvottelujen jälkeen kompromissi, joka tyydytti myös vastaan hangoitellutta Ranskaa.

Kilpailu on määrä avata ensin tavaraliikenteelle kansainvälisillä pääradoilla, ja rataverkkoon pääsy halutaan turvata kaikille yrityksille tasapuolisesti. Heinosen mukaan sopimukseen päästiin kilpailun laajentamisesta, mutta hän myönsi paljon tehtävää olevan jäljellä. Kilpailun vapauttamisen yksityiskohdista on määrä sopia jatkossa coreperin eli jäsenmaiden pysyvien edustajien kesken.

EU-ministerit hyväksyivät kokouksessaan Luxemburgissa myös ympäristöstrategian, jonka tavoite on huomioida ympäristö ja kestävä kehitys unionin liikennepolitiikassa. Sen sijaan kokouksessa ei päästy sopuun maantieliikenteen työajoista eikä raskaan liikenteen ajorajoituksista viikonloppuna. Heinonen arveli, että kuljettajien työajoista ei pystytä lopullisesti sopimaan Suomen puheenjohtajakaudella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme