Mainos
Mainos

EU:n talousnäkymät kohentuneet

EU-alueen talouskasvunäkymät ovat paranemaan päin, totesi finanssikomissaari Yves-Thibault de Silguy tänään Turussa. Hän ennakoi, että komission kasvuennusteet tälle ja ensi vuodelle, 2 ja 2,7 prosenttia, saattavat jopa ylittyä. Lukuja saatetaan korottaa marraskuussa, jolloin komissio antaa seuraavan talousennusteensa, komissaari ennakoi. Komissaari de Silguy puhui epävirallisen valtiovarainministerikokouksen yhteydessä. Hän kehotti, tavalliseen tapaansa EU-maita jatkamaan budjettiensa alijäämien kokoonkuromista ja rakenneuudistuksia, ja arveli euron jo suojelleen Emu-maita maailman talouskriisien vaikutuksilta.

Turun kokous on viimeinen johon de Silguy osallistuu, koska Romano Prodin uuden komission nimitykset vahvistetaan keskiviikkona EU-parlamentissa. Komissaari sanoi lähtevänsä tehtävästään tyytyväisenä, koska talous- ja rahaliitto Emu on saanut hyvän lähdön. Omasta tulevaisuudestaan hänellä ei ollut vielä kerrottavaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme