Mainos
Mainos

EU:n teollisuustuotanto ei kasvanut

Teollisuustuotanto EU-maissa ei keskimäärin kasvanut lainkaan tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla, verrattuna viime vuoden alkupuoliskoon. Nollakasvun takana oli tuotannon supistuminen EU:n suurissa jäsenmaissa: Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa.

Sen sijaan Yhdysvalloissa ja Japanissa kasvuluvut olivat 2,3 ja 0,8 prosenttia, kertoi EU:n tilastotoimisto Eurostat tänään.

Tilanne ei kuitenkaan ollut yhtä synkkä koko EU:ssa. Hollannissa kasvua oli 4,9 prosenttia, Ruotsissa 1,8 ja Englannissa 1,5. Kreikan 0,9 prosenttia seuraa Suomi 0,8 prosentilla. Portugalikin pinnisti plussan puolelle, 0,3 prosentin kasvulla.

Muualla EU:ssa teollisuustuotanto supistui - Tanskassa 0,3 prosenttia, Ranskassa 0,6 sekä Italiassa ja Belgiassa 0,7 prosenttia. Saksassa tuotanto laski 1,2 prosenttia, Espanjassa tuli 3,0 ja Luxemburgissa 3,1 prosenttia takapakkia.

Irlanti ja Itävalta eivät saaneet tilastojaan ajoissa valmiiksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme