Mainos
Mainos

EU:n toimet maidontuottajien auttamiseksi venyvät

Euroopan unionin tukipaketti Suomen ja Baltian maiden maidontuottajien auttamiseksi on edelleen auki, koska rahoitus ei ole vielä selvä.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Suomi ja Baltia saivat kuitenkin ymmärrystä, kun asiaa käsiteltiin maanantaina maatalouden erityiskomiteassa.  

Venäjän pakotteista johtuva tuki selvinnee lopullisesti vasta marras-joulukuun vaihteessa, kun EU:n maatalousministerit ja parlamentti ovat käsitelleet budjetin. Käsittely jatkuu loka-marraskuun vaihteessa asiantuntijakomiteassa.  

Maa- ja metsätalousministeriön maatalousneuvos Kari Valonen kertoo, että viivytys johtuu EU-komission päättämästä maatalousrahojen siirtämisestä muihin tarkoituksiin.  

Komissio jää nyt selvittämään, mistä rahat maidontuottajien tukipakettiin löytyvät. Kyseeseen voisi tulla suora rahoitus kriisirahastosta, mikä vaatii Valosen mukaan lisäkeskusteluja.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme