Mainos
Mainos

EU neuvottelemaan vapaakauppasopimuksesta Meksikon kanssa

EU:n ulkoministerit näyttää vihreää valoa Euroopan komission ja Meksikon välisille neuvotteluille, jotka koskevat talousalueiden välistä vapaakauppasopimusta. EU:n puheenjohtajamaan Britannian edustaja kertoi eilen, että neuvottelut aloitetaan vuoden jälkipuoliskolla.

Neuvotteluissa käsitellään tavaroiden ja palveluiden kaupan lisäksi muun muassa kilpailusäännöksiä ja tekijänoikeuslakeja.

EU:n ja Meksikon välinen kauppa on notkahtanut huomattavasti sen jälkeen kun Kanada, Yhdysvallat ja Meksiko solmivat Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksen vuonna 1994. EU:n ja Meksikon välisen kaupan arvo on tällä hetkellä 24 miljardia dollaria eli noin 130 miljardia markkaa vuodessa.

Yhdysvallat on Meksikon ylivoimaisesti tärkein kauppakumppani. Maiden välisen kaupan arvo on vuodessa noin 160 miljardia dollaria eli noin 860 miljardia markkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme