Mainos
Mainos

EU-parlamentti käsittelee EKP-nimityksiä

EU-parlamentti äänestää tänään Euroopan keskuspankin johtokuntanimityksistä. Parlamentti ei pysty kumoamaan nimityksiä, mutta voi hyväksyessään antaa niille poliittisen oikeutuksen.

Parlamentin talous- ja rahavaliokunta tenttasi viime viikolla EKP:n johtokuusikon, eikä kuulemisten perusteella ilmennyt juurikaan syitä kyseenalaistaa valintoja. Kuulemistilaisuudessa ainoastaan espanjalainen Domingo Solans, jota on esitetty johtokuntaan kuudeksi vuodeksi, herätti epäilyjä ylimalkaisten vastaustensa vuoksi. On mahdollista, että espanjalainen saa kosolti tyhjiä ääniä myös tänään koko parlamentilta.

Sen sijaan EKP:n pääjohtajaehdokas hollantilainen Wim Duisenberg vakuutti talous- ja rahavaliokunnan poliittisesta riippumattomuudestaan. Duisenberg totesi valiokunnalle, ettei hän ole sitoutunut vetäytymään tehtävästään minään tiettynä ajankohtana.

Duisenbergin kahdeksanvuotiskauden mahdollinen typistäminen Ranskan vaatimuksesta ehti herättää laajaa vastarintaa parlamentissa. Suomen pankin pääjohtajaa Sirkka Hämäläistä esitetään viideksi vuodeksi EKP:n johtokuntaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme