Mainos
Mainos

EU: Pohjois-Euroopan lentoyhtiöillä hinnoittelumonopoli

EU:n komissio aikoo tutkia pohjois-eurooppalaisia lentoyhtiöitä epäiltynä monopoliaseman turvin tehdystä ylihinnoittelusta. Asiasta kertoi eilen liikenneasioista vastaavan englantilaisen EU-komissaari Neil Kinnockin avustaja Philip Lowe. Ilmaliikenteen tulevaisuutta pohtivassa konferenssissa Lontoossa puhunut Lowe ei maininnut yhtiöitä nimeltä.

-Ylihinnoittelusta epäillyt lentoyhtiöt aiotaan tutkia kohtuutonta hinnoittelua koskevan määräyksen 2409/92 pohjalta. Mikäli aihetta ilmenee, EU:n komissio voi syyttää monopoliyhtiöitä artiklan 86 perusteella, Lowe sanoi.

Lowen mukaan kuluttajat eivät ole päässeet hyötymään kilpailusta tai hintojen alenemisesta, joka on ollut vain kuuden prosentin luokkaa vuodesta 1990.
-Selvityksemme osoittavat, että matkojen hinnat ovat merkittävästi korkeammalla tasolla kuin mitä keskimääräiset kustannukset ja liikennöintimäärät edellyttäisivät, sanoi Kinnockin EU-kabinetin päällikkönä toimiva Lowe.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme