Mainos
Mainos

EU-raportti moittii pankkialaa kartellipiirteistä

EU:n komission tuoreen raportin mukaan Euroopan pankkialalla on kartelliin viittaavia piirteitä.

EU:n komissio arvostelee Euroopan pankkialaa pirstaloituneeksi. Tuoreessa raportissa moititaan myös sitä, että ala pyrkii estämään uusien pankkien tuloa ja pakottaa asiakkaat byrokraattisiin kiemuroihin heidän vaihtaessaan luotonantajaa.

Kartelliin viittaavista piirteistä huolimatta raportissa sanotaan, että lisäselvitykset olisivat tarpeen. Arvion mukaan jotkut piirteet saattavat johtua pikemminkin kuluttajien käyttäytymisestä ja rajakysymyksistä kuin liiketoimintakäytännöistä.

- Kilpailuasiat pankkien yksityisasiakassektorilla eivät ole suoraviivaisia. Vain tapauskohtaisesti voidaan päättää, vaativatko tietyt käytännöt kartellinvastaisia toimia, sanotaan Komission verkkosivuilla julkistetussa raportissa.

Raportti ei arvostele pankkeja yhtä terävästi kuin sen huhtikuussa julkistettu kaksoistutkimus, joka koski luottokorttiyhtiöitä. Kilpailukomissaari Neelie Kroes syytti niitä silloin suunnattomien voittojen tekemisestä kuluttajien kustannuksella.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme